Duo BraKo

phototext-1477157582879

Navnet BraKo er en sammenfletning af duoens instrumenter bratsch og kontrabas. Bratschen spilles af Sofia Kongsgaard Lang, der pt studerer på kandidatlinjen på Syddansk Musikkonservatorium i Odense.

Duetten fandt sammen i 2014, hvor de var hyret til at spille taffelmusik til en 50års fødselsdag. Det gik så godt, at de besluttede sig for at fortsætte samarbejdet.

Duo BraKo har både traditionel klassisk musik, folkemusik og børnemusik på repertoiret. Duo BraKo har blandt andet sammensat en hel Halfdan Rasmussen koncert. Her kommer man med på en rejse af skøre fortællinger og fjollede sange, som alt sammen er kædet sammen af klassisk musik og folkemusik. Derudover har duoen også et taffelprogram, der fx egner sig godt som baggrundsmusik til en reception.

Generelt kendetegner det begge musikere, at de er åbne for de fleste arrangementer og nye udfordringer.

I sensommeren 2020 er Duo BraKo på plejehjemstourné på de Københavnske plejehjem. Her har de sammensat et danseprogram der tydeligt viser, at skellet mellem folkemusikken og den klassiske musik er meget lille og at begge verdener altid har været meget inspireret af hinanden. Derudover spilles der op til fællessang der vækker genkendelse og glæde hos de fleste.

Indspilninger:

Béla Bartók – “Burlesque”

Béla Bartók – “Pillow Dance”

2015-10-15 15.01.14 received_10153626561934865