Hanskov/Andersen Trio

Én kontrabas som soloinstrument er en sjælden oplevelse – to endnu mere sjælden. Kontrabassisterne Jens Kristian Andersen og Kristine Hanskov mødte hinanden da de studerede på konservatoriet i Odense. Siden da har de to spillet adskillelige forskellige duetter sammen. Største delen af repertoiret for en eller to kontrabasser samt klaver er originale kompositioner for kontrabas.

Jens Kristian Andersen har hele to kontrabas-uddannelser fra henholdsvis det rytmiske og det klassiske musikkonservatorium og har bl.a. turneret med Randers Big Band, Syddansk Musikkonservatoriums Kammeroorkester og medvirket i projekter med Odense Symfoniorkester. Jens Kristian spiller mere fast i grupperne ”KunTakt” og hans egen kvintet ”JKA 5tet”.

Kontrabasduetten ledsages af pianist Lise Hanskov. Lise startede med at spille klaver som 6årig, og vandt som barn to gange guld i Berlingske Musikkonkurrence. Hun har spillet talrige koncerter i ind og udland både som solist og akkompagnatør og er i dag organist i Vedbæk Kirke. Lise har indspillet en lang række cd’er bl.a. med Det Danske Drengekor samt en cd med bryllupsmusik.

De spiller blandt meget andet musik af barok-komponisten Georg Friedrich Händel, romantikeren Giovanni Bottesini og tango komponisten Astor Piazzolla.

Her ses et opslag fra en tidligere duo-koncert som eksempel på hvad der kan spilles.

http://lsmusikforening.dk/2013-2014/2014-01-19.htm

jkakhlh